Fysisk träning på recept (FaR)
Varför träning på recept?

Fysisk aktivitet på recept är precis som medicin, ett recept som skrivs ut av din läkare – fast på träning istället för medicinering. Forskningen visar klart och tydligt att fysisk aktivitet, dvs träning har lika god effekt som klassisk medicinering mot flertalet av de vanligaste sjukdomarna, tex övervikt och diabetes typ 2.

Har du ett recept för träning får du träffa en utbildad medicinsk tränare som vi på Activ hälsa och arbetar därifrån mot ett bättre mående.

Bara din läkare kan skriva ut recept på träning och sitationen skiljer sig åt beroende på vilken region du tillhör.

Prata med din läkare och kräv recept på träning.

Referenser
Förbättrat både balans och styrka

Jag har gått på seniorgympa med Roger som ledare sen januari 2019 och det har hjälpt mig otroligt mycket. Efter blodpropp i ryggmärgen har jag nervskador med dålig balans och förlamningar men tack vare Activ Hälsa har jag förbättrat både balans och styrka.

Monica Johansson
Nu är jag helt smärtfri

Jag hade som småbarnsförälder jättemycket problem med min nacke och rygg. Nu, 18 år senare, fick jag kontakt med Roger som analyserade mina problem och min kroppshållning. Tidigare har jag träffat sjukgymnast, naprapat samt massörer men ingen av dem har analyserat problemets ursprung.

Roger har analyserat min kroppshållning och mina rörelser. Utifrån detta gav han mig träningsprogram med enkla rörelser som jag kunde göra både på gymmet och hemma.  Döm om min förvåning att med hjälp av Roger och hans träningsprogram så uppnådde jag ett oerhört bra resultat. Nu är jag helt smärtfri, har en ”ny” kroppshållning som leder till att mina symtom försvunnit helt och hållet.

Susanne Axelsson