fbpx
Träna med diagnos
Träning för dig som lever med eller har en anhörig med diagnos. Med träning kan du höja livskvaliteten både för dig och personerna i din omgivning.

Har du genomgått en operation, lever med en diagnos eller har en anhörig som gör det?

Välkommen till våra diagnosträningar där vi fokuserar på din situation och diagnos. Vi arbetar med de flesta typer av diagnoser, demens, utbrändhet, depression, diabetes, högt blodtryck, stressrelaterade symptom, för att nämna några. Fysisk träning kan lindra alla dessa symptom och kan till och med leda till att du blir helt fri från din medicinering. Träningen är baserad i vår kompetens som medicinska tränare och har ett helt annat fokus än traditionell träning.

Träningen är helt grundad i forskning och vetenskaplig evidens för respektive diagnos och vi arbetar alltid helt individuellt med dig för att nå så bra resultat som möjligt.


För dig som anhörig

Är du anhörig till en person med diagnos kan du vända dig till oss för rådgivning och hjälp att få personen i fråga i träning. Med rätt tränare kan personen minska sina besvär betydligt och nå en bättre livsstandard, trots sin diagnos.

Referenser
Förbättrat både balans och styrka

Jag har gått på seniorgympa med Roger som ledare sen januari 2019 och det har hjälpt mig otroligt mycket. Efter blodpropp i ryggmärgen har jag nervskador med dålig balans och förlamningar men tack vare Activ Hälsa har jag förbättrat både balans och styrka.

Monica Johansson
Nu är jag helt smärtfri

Jag hade som småbarnsförälder jättemycket problem med min nacke och rygg. Nu, 18 år senare, fick jag kontakt med Roger som analyserade mina problem och min kroppshållning. Tidigare har jag träffat sjukgymnast, naprapat samt massörer men ingen av dem har analyserat problemets ursprung.

Roger har analyserat min kroppshållning och mina rörelser. Utifrån detta gav han mig träningsprogram med enkla rörelser som jag kunde göra både på gymmet och hemma.  Döm om min förvåning att med hjälp av Roger och hans träningsprogram så uppnådde jag ett oerhört bra resultat. Nu är jag helt smärtfri, har en ”ny” kroppshållning som leder till att mina symtom försvunnit helt och hållet.

Susanne Axelsson