fbpx
Utmattningsdepression

Jag brukade vara en person som alltid tränade. En sån som köpte ett kort och verkligen gick till gymmet. Men efter en utmattningsdepression tog det stopp. Jag hamnade helt ur gängorna och hade fullt upp med familjepusslet. När jag hade gått ut med hunden räckte det, jag var klar för dagen och orkade inte mer. Det var otänkbart då att jag skulle samla ihop tillräckligt med energi för ett pass på gymmet.

Hos Roger har jag fått hjälp att hitta ett nytt sätt att träna och att skapa en ny bild av vad träning kan vara. Att man inte måste vara helt slutkörd och drypa av svett efteråt. Han förstod behoven efter en utmattning (utmattningsdepression), och kunde hjälpa mig att sänka ribban och anpassa träningen utifrån mina bättre och sämre dagar. Med medicinsk träning har det blivit mer styrketräning och mindre kondition, jag har träningsvärk efteråt men är inte helt slut, som jag var van vid från förr.

Roger har lagt upp pass åt mig, och det har känts skönt att få den här kartan: Hit ska du, det här ska du göra, och sedan återkoppling på hur det går. Jag var fundersam på om medicinsk träning skulle passa mig först, men kände snabbt att jag kunde komma till Activ hälsa och bara släppa taget. Det blev en fin och lätt ingång till ett nytt sätt att förhålla sig till träning, jag tror inte att jag hade fixat det på egen hand. Sedan har vi successivt ökat utifrån vad jag klarar av.

Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna träna som jag gjorde tidigare, när jag stressade upp kroppen och körde slut på mig själv. Men jag har fått in träningen i mitt liv igen, jag kommer i väg för egen maskin och njuter av att träna. Det är träning som blir gjord!”

Träna med diagnos

Emilie Danielsson Heartly AB

Senaste på bloggen

Kristina fick hjälp med sina knän: ”Lyrisk efter två gånger” Det var efter en olycka på en trapp som Kristina…

Nu kan du även Vaccinera dej mot TBE. Boka in dej se nedan med start 10 maj. Välkomna in till…

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…