fbpx
Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa.
Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde inte gå färdigt gymnasiet på grund av min autism och problem med psykisk ohälsa. Det handlade om flera saker: depression, ätstörning, ångest och OCD (tvångssyndrom), sådant som kan komma som en följd av min diagnos. Då fick jag möjlighet att träna med Roger genom ett projekt för unga utan fullgjord gymnasieutbildning.
Jag mådde ganska dåligt psykiskt och var svag i kroppen när vi började, för jag orkade inte vara så fysiskt aktiv. Det första vi gjorde var att försöka få musklerna att slappna av. Jag var väldigt spänd, särskilt i axlarna. Att vi gick igenom övningarna och tränade ensamma, utan andra i gymmet, var viktigt för mig som hade så mycket social ångest.
Vi tittade på delar som balans och bålstabilitet, sådant jag behöver eftersom jag har en del överrörlighet. Jag lärde mig mycket och har kunnat använda det när jag har tränat själv efteråt. Det var jättebra för mig att träna med någon som kan så mycket, jag fick förtroende för Roger.
En annan viktig del av träningen var att jag fick hjälp att våga bli andfådd. Det kanske låter konstigt, men när pulsen går upp och man blir andfådd påminner det om en ångestattack, jag var rädd för den känslan. Men jag fick stöd och hjälp att förstå att det faktiskt är okej att pulsen går upp, det behöver inte vara obehagligt.
Vi tränade två gånger i veckan under några månader, och jag märkte snabbt skillnad. Jag mådde bättre, helt enkelt. Jag kom i bra fysisk form och kände mig stark. Men jag fick också mer energi och orkade göra mer av det som brukar vara utmanande för mig, sociala saker till exempel. Träningen hade hela tiden fokus på helheten och på hälsa. Det blev tydligt att om kroppen mår bra, blir det lättare för huvudet att må bra också.
Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa.
Hedda Roskifte
Fysisk träning mot diagnoser. Förebyggande träning kan man använda sig av efter en kroppscanning där man går igenom kroppens rörelseförmåga, muskelstyrka och stabilitet. Framförallt kroppens förmåga att stabilisera sig i rörelse. Efter detta och lite ytterligare tester kan man förebygga framtida överbelastningar och smärtor. Man kan på detta vis öka välbefinnandet och undvika framtida skador med sjukskrivningar, smärtor och nedsatt livskvalitet.
Boka gärna en kroppscanning https://lnkd.in/ebAf6Ppg
Senaste på bloggen

Kristina fick hjälp med sina knän: ”Lyrisk efter två gånger” Det var efter en olycka på en trapp som Kristina…

Nu kan du även Vaccinera dej mot TBE. Boka in dej se nedan med start 10 maj. Välkomna in till…

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…