fbpx
företagsträning-evedens och forskningsbaserad träning-medicinsk tränare

Företagsträning

Företagsträning används bl a  konditionstest och fysiska tester efter branch och behov och en kroppsscanning. Därefter planeras träningsutförandet. Företagsträning som är evidens och forskningsbaserad, utförd av Roger Hallstensson Medicinsk tränare.

Tester

Konditionstester och fysiska tester samt kroppsscanning är alltid utgångspunkterna för att kunna lägga upp en individanpassad träning.  Som tillsammans med kostrådgivning och  motiverade samtal ska hjälpa till att komma igång med träningen. Men även kunna hitta rutiner som ger ett fortsatt ökad livskvalitet , bättre kondition och styrka. Skapar en hållbarhet inte bara för dej som person men även för företaget.

Vad säger forskningen

Enligt världshälsoorganisationen WHO så rekommenderar man 30 minuters medelintensiv träning varje dag. Detta ger 30% mindre risk att råka ut för                          hjärt-kärlsjukdomar och demens.. Man kan dessutom dela upp träningen i 3 stycken 10 minuter intervaller per dag . Om du fortsätter att hålla igång med minst 30 minuter träning per dag, kommer detta att generera en bättre hälsa du orkar mera blir starkare och kan tillbringa mer tid med olika aktiviteter med familj och vänner, mindre sjukskrivningar och en ökad produktivitet på ditt arbete.>Medicinsk träning

Medicinsk tränare

Som medicinsk tränare hjälper vi även dej som har eller riskerar att få hjärt -kärlsjukdomar. metabola sjukdomar som t ex Övervikt och diabetes typ II och stressrelaterade sjukdomar, träning som är evidens och forskningsbaserad.                                                                                                                                                  Motiverade samtal Mi är en viktig del i den individanpassade träningen som används i alla våra träningar. Där vi motiverar och anpassar träningen just för dej som kanske inte är fysisk aktiv idag eller tränar lite då och då. Att kunna motivera till träning innan man hittar rutiner och kommer igång på ”riktigt”, är kanske den största utmaningen vi har. Tröskeln som man ska kliva över kan vara riktigt hög för många. Den belöning  och vinning som får är så oerhört stor . Aktivt val att börja röra på sig minst 30 minuter per dag i ett medelintensivt tempo innebär att du hjälper dej själv och din kropp/hjärna långt in i framtiden.

Senaste på bloggen

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…

Välkommen till våra diagnosträningar där vi fokuserar på din situation och diagnos. Vi arbetar med de flesta typer av diagnoser,…

INBJUDAN: FÖRELÄSNING FÖRETAGSSALONGEN Att på ett kostnadseffektivt sätt bidra med bättre hälsa för dej som företagare och dina medarbetare och…

Jag kan spela golf igen!   ”Jag kan spela golf igen! Efter flera år med höftproblem fick jag hjälp hos…