fbpx
Kroppscanning en besiktning av din kropp.

Hjälp att komma igång.

Kroppscanning kommer jag att förklara längre fram i texten. Men det är i dessa dagar som dom flesta känner att dom måste börja träna. Det är även nu i januari/februari som dom flesta slutar träna. Att bryta ett beteende och ändra riktning är inte helt enkelt för dom flesta. Men man kan ta hjälp. I artikeln (https://www.almega.se/2019/06/almega-friskvardsforetagen-ar-din-pt-en-bluff/). skriver Evelina Kogsta vikten av att anlita en licenserade tränare för din egen säkerhet. Många kan behöva lite hjälp i starten för att hitta ett individanpassad upplägg på sin träning. Hur många gånger i veckan ska man träna och vad och hur ska man träna styrka och kondition. Världshälsoorganisationen WHF, anser att en hälsosam träning startar vid promenad minst 30 min dagligen. I ett medelintensivt tempo och att man även lägger några timmar styrketräning per vecka. Detta fungerar alldeles utmärkt med tanke på att drygt 50% av nordens befolkning tränar mycket lite eller mindre, än vad WHF rekommenderar för en hälsosam livsstil. Börjar man förändra sitt beteende när det gäller hur vi rör på oss t ex gå till jobbet. Power walk på affärsmötet (utomhus med avstånd i covid-19 tider). Ta trappan istället för hissen eller ge sig själv lite egen tid då du faktiskt tar hand om dig själv. Tänk dig att du bokar in ett möte med en kund. Möten som du absolut inte skjuter upp. Kundmöten blir av exakt som dina träningstillfällen ska vara. Att ta aktiva beslut mitt i vardagen är inte lätt, därför kan det vara bra att få hjälp med upplägget på sin träning och att boka in sina möten med sig själv.

Kroppscanning.

Får man hjälp med att utföra en kroppscanning/funktionstest som består av tester i rörelseapparaten, analyser av funktionella muskelkedjor, naturliga rörelsemönster och ledomfång. Man kan då få en mycket bra start. En chans att bedriva en långsiktig träning med en kropp som har en symmetrisk och balanserad kroppskontroll. Detta kommer att se till att man klarar av att förändra sitt beteende och bedriva sin träning. Detta utan att kroppen råkar ut för belastningsskador mm. som är lätt att dra på sig i uppstarten. Se till att du skapar dig så bra förutsättningar som du bara kan och att du inte hamnar bland alla dom som ger upp sin träning efter någon vecka/månad. Undvik så att du inte blir en av dem 50% av befolkningen som rör sig mindre än 30 min per dag eller 150 min i veckan. Kroppscanning.

Värt din vikt i guld.

Möjliggör så att du skapar rätt förutsättningar att lyckas med din träning. Så att det får en lång och fin hälsoresa. Då har du skapat dig själv en fantastisk fin hälsojulklapp. Som faktiskt ger dig själv chansen att påverka ditt liv på ett mycket bra och positivt sätt. Vilket ser till att risken för hjärt-kärlsjukdomar samt demens minskar med 30-40% och du skjuter åldrandet många år framåt i tiden . Lycka till med din uppstart du som ska igång med din träning eller du som startar och slutar gång på gång. Se till att ta hjälp så du kommer framåt i din träning både rutinmässigt och på ett progressivt sätt. Starta med en kroppscanning så att du kan börja din träning med en kropp som har rätt styrka och stabilitet så kommer du kunna bedriva din egen träning snabbare. Hälsomässigt är varje krona du satsar väl värt din vikt i guld.

Senaste på bloggen

Kristina fick hjälp med sina knän: ”Lyrisk efter två gånger” Det var efter en olycka på en trapp som Kristina…

Nu kan du även Vaccinera dej mot TBE. Boka in dej se nedan med start 10 maj. Välkomna in till…

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…