fbpx
Kroppscanning . Hur går vi vidare

Tjejen på bilden är endast 15 år och har problem i rörelseapparaten. Rörelser som tar emot och ibland även smärtar. Nu fick hon hjälp i tid . Hur tror du hennes kropp hade fungerat när hon blir 25-30 år eller äldre om hon inte tagit

Problem med rörelseapparaten.

Hur kommer det sig att vi får problem med rörelseapparaten. Det startar oftast med små besvär, något tar emot eller smärtar lite när vi utför en rörelse, Det kanske redan har gått så långt att kroppen omedvetet har börjat kompensera för att du ska kunna te x lyfta upp en arm, och en överbelastning har startat. Oftast tänker vi att det går nog över snart och så tiden går och  ”detta går nog över snart” försvinner inte. Vissa dagar kan det iof fungera bättre än andra. vi har som oftast väldigt svårt att ta hand om oss själva ” Jag ska bara…. Och så blir dagar veckor eller mer tills det en dag när kroppen säger nej nu orkar jag inte mer och vi står inför en lång rehab eller i värsta fall någon form av ingrepp.

Var rädd om dej och din kropp.

Tänk på dej själv, ta hand om dej så du slipper problem innan det har gått för långt och få någon som har kunskap att kolla upp hur din kropp och rörelse apparat fungerar,  fungerar allt som det är tänkt att fungera eller har din knopp tagit över rörelseapparaten och agerar på egen hand. Var rädd om dej och din kropp den ska hjälpa dej i många år och situationer se till att kolla upp rörelseapparaten lite då och då och du. Var det ett tag sedan du gjorde det gör det nu. Det är aldrig försent att börja röra på sig och desto äldre vi blir desto viktigare blir det.

Börja röra på dej idag .

Börja i dag på din arbetsplats (var än den är) försök att rör på dej  6-7 ggr per dag. Ställ dej upp varje timme och sträck på kroppen, armar , nacke, axlar, skjut tillbaka axlarna och tryck fram bröstkorgen. Vicka lite fram o tillbaka på höfterna och försök att sänka kroppen så att händerna tar i golvet (ner med rumpan) och res och sträck händerna upp mot taket så har du gjort ett mycket hälsosamt och bra aktivt val att hålla igång muskler och rörelseapparat som din kropp kommer att tacka dej för långt fram i livet.

Senaste på bloggen

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…

Välkommen till våra diagnosträningar där vi fokuserar på din situation och diagnos. Vi arbetar med de flesta typer av diagnoser,…

INBJUDAN: FÖRELÄSNING FÖRETAGSSALONGEN Att på ett kostnadseffektivt sätt bidra med bättre hälsa för dej som företagare och dina medarbetare och…