fbpx
Artros !

Välkommen till våra diagnosträningar där vi fokuserar på din situation och diagnos. Vi arbetar med de flesta typer av diagnoser, Artros, demens, utbrändhet, depression, diabetes, högt blodtryck, stressrelaterade symptom, för att nämna några. Fysisk träning kan lindra alla dessa symptom och kan till och med leda till att du blir helt fri från din medicinering. Träningen är baserad i vår kompetens som medicinska tränare och har ett helt annat fokus än traditionell träning.

Träningen är helt grundad i forskning och vetenskaplig evidens för respektive diagnos och vi arbetar alltid helt individuellt med dig för att nå så bra resultat som möjligt.

Läs nedan hur Madeleine Jansson upplevde sin artrosbehandling.

”Jag är så fascinerad av hur små enkla rörelser kan göra så stor skillnad! Jag har inte alls lika ont av min artros som tidigare och slipper värktabletter, efter kroppsskanning och träning på Activ hälsa.

Problemen med artros i mina knän började för flera år sedan, och har bara blivit svårare. Jag har fått träningstips från sjukvården, och testat att göra övningar på gym. Men det hjälpte inte, i stället blev värken värre och det sista året fick jag äta smärtstillande tabletter nästan varje dag. Jag jobbar som förskollärare och måste kunna lyfta och springa i jobbet. Det blev svårt att jobba med värken, den förstörde dessutom sömnen och begränsade mig i vardagen med barnbarnen.

När jag kom till Roger hade det gått långt med artrosen, så långt att han först var osäker på om jag skulle kunna bli bättre. Men vi började med en noggrann skanning, där jag fick testa olika rörelser och han mätte och undersökte vad jag klarade. Jag var väldigt begränsad i vad jag kunde göra, och vi har tagit försiktiga steg framåt. Det handlar om små, små rörelser och noggranna kontroller av exempelvis benets vinkel så att allt blir rätt. Vi har ökat belastningen sakta men säkert, det tar tid att hitta rätt nivå och jag har fått hjälp att anpassa övningarna efter hur ont jag haft för tillfället. Att börja cykla i stället för att promenera har varit en annan viktig del.

Jag uppskattar verkligen Rogers kunskap om vilka övningar som kan hjälpa mig, och hur jag ska göra dem för att det inte ska göra ont. Den kunskapen har jag inte hittat på vanliga gym. Han är proffsig och engagerad – och vet vad han pratar om! Nu har jag tränat på Active hälsa ungefär 20 gånger, och har lärt mig hur det ska kännas så att jag kan fortsätta att göra övningarna hemma på egen hand. Skillnaden är jättestor mot hur det var innan jag fick hjälp med träningen. Jag behöver inte äta värktabletter varje dag, och jag har inte alls ont på samma sätt i min vardag. Och så har jag skaffat mig en ny möbel där hemma, en träningscykel!”

Madeleine Jansson

Senaste på bloggen

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…

Välkommen till våra diagnosträningar där vi fokuserar på din situation och diagnos. Vi arbetar med de flesta typer av diagnoser,…

INBJUDAN: FÖRELÄSNING FÖRETAGSSALONGEN Att på ett kostnadseffektivt sätt bidra med bättre hälsa för dej som företagare och dina medarbetare och…