fbpx
Jag kan spela golf igen

Jag kan spela golf igen!

 

”Jag kan spela golf igen! Efter flera år med höftproblem fick jag hjälp hos Roger på Activ Hälsa och har inte längre ont. Jag har varit hos sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer och personliga tränare genom åren, och upplever att det ofta är fokus på den onda kroppsdelen och att det finns en enda lösning. Ett slentrianmässigt träningsprogram som alla ska följa, till exempel. Det har inte fungerat för mig, i stället har jag fått allt ondare.https://www.svenskgolf.se/artiklar/artiklar/20160630/sa-har-undviker-du-golfens-vanligaste-skador/

Men Roger ser till helheten, han jobbar inte bara med att behandla besväret, utan försöker hitta orsaken bakom. Därför fick jag bland annat träna upp styrkan i fötterna, för att få ordning på problemen i höft och rygg. Det har aldrig någon tänkt på att testa förut!

En annan sak jag uppskattar är noggrannheten, Roger är med och justerar på millimeternivå när jag ska lära mig övningarna – så att det blir rätt när jag tränar på egen hand. Då vet jag hur det ska kännas och det minskar risken för att jag belastar snett eller tränar fel muskel. Det har varit en aha-upplevelse för mig.

Jag har kunnat träna bort smärtan i höften, och nu fortsätter jag träna förebyggande. I mitt jobb sitter jag många timmar framför datorn varje dag, och nu har jag övningar som ska göra mig mindre stel i nacke, axlar och rygg så att jag lägger förutsättningarna för ett långt yrkesliv. Jag märker att det har ökat rörligheten, och jag kommer att fortsätta kämpa på!”

Eleonor 48 år

Fysisk träning mot diagnoser. Förebyggande träning kan man använda sig av efter en kroppscanning där man går igenom kroppens rörelseförmåga, muskelstyrka och stabilitet. Framförallt kroppens förmåga att stabilisera sig i rörelse. Efter detta och lite ytterligare tester kan man förebygga framtida överbelastningar och smärtor. Man kan på detta vis öka välbefinnandet och undvika framtida skador med sjukskrivningar, smärtor och nedsatt livskvalitet.

Boka gärna en kroppscanning https://www.activhalsa.se/kroppscanning-besiktning-anatomi-analysera-muskelkedjor-rorelsemonster-tester-funktionella/ Läs även nedan ,Jag kan spela golf igen. Hur Eleonors kroppscanning gav resultat för henne, .#activhalsa

Senaste på bloggen

Kristina fick hjälp med sina knän: ”Lyrisk efter två gånger” Det var efter en olycka på en trapp som Kristina…

Nu kan du även Vaccinera dej mot TBE. Boka in dej se nedan med start 10 maj. Välkomna in till…

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…