fbpx
Vilar du tillräckligt- Bättre effekt på din träning.

Vilar du tillräckligt, Bättre effekt på träning

Vilar du så får du bättre effekt på livet. Ladda batterierna och låta kroppen bygga upp det som träningen har brutit ner. Låta hjärnan och muskler att slappna av och vila har en stor betydelse för hälsa , hur gör du ? Tillåter du dej själv att slappna av och låta kropp och själ att andas ut och återhämta dej.

Balans i livet

Vid träning och arbete gäller det att hitta en bra harmoni i dom olika momenten vi är i. Träna bra , ät bra och varierad mat , sov och vila ordentligt så får du bästa resultatet. var del i sig är viktiga för att resultatet av allt arbete och träning ska ge ett bra resultat. Fuskar du med någon del så kommer resultatet att försämras och du själv blir troligtvis lite missnöjd. Men i bland av olika anledningar så klarar vi inte att hålla ihop allt på en gång, utan någonting kommer att bli lite lidande vilket kan vara nödvändigt i kortare perioder när livet kommer i mellan ibland..

Planera din årsträning

Men som med så mycket annat i livet är planering och framförhållning väldigt viktigt. Planera in dina träningsdagar och vilodagar. Har du något tävling som du är anmält till under året så tänk på att du kanske måste ändra på din träning inför loppet men du behöver även tänka på vila efter loppet. Vila kan även vara återhämtning. Så vila är inte lika med sitta i soffan hemma framför tv:n utan kan även innefatta lågintensiv återhämtning i form av löpning eller cykel längre eller kortare tid.

Energibalans

Mat och energi är lika viktigt som sömn och träning. Fyller vi inte upp vårat lager av främst kolhydrater och protein så klarar kroppen inte av att reparera sig efter träning. kroppen blir stressad och kommer inte att byggas upp. Utan den kan t o m tappa muskelmassa. Fyller vi på med förmycket energi i form av mat kommer kroppen i stället att lagra överskottet som fett och lagerbyggnaden (kroppen) som vi lagrar fett i är i stort sett oändligt stort när det gäller att lagra fettet.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Senaste på bloggen

Online hälsoresa för alla som vill nå en viktminskning och en förändring av sin kost Online träning kost och träning…

Hjälp att komma igång. Kroppscanning kommer jag att förklara längre fram i texten. Men det är i dessa dagar som…

Företagsträning Företagsträning används bl a  konditionstest och fysiska tester efter branch och behov och en kroppsscanning. Därefter planeras träningsutförandet. Företagsträning…

Personlig tränare Roger Hallstensson Activ hälsa AB. Har bevisat sig ha gedigna kunskaper som motsvarar eller överstiger de krav som…