fbpx
Hälsokontroll inför provtagning i Activ Hälsa AB lokaler

Fler och fler företag förstår idag varför det är viktigt att jobba med just preventiv hälsovård. Det ger er också möjligheten att fånga upp ohälsa i tid och finna de bästa lösningarna för att ta sig an detta. Medarbetarnas hälsa är företagets hälsa. Activ Hälsas helkroppsscanning är en grundläggande analys av anatomi och grundförutsättningar. Den baseras på medicinsk träning. Genom att utföra rörelser och tester analyseras funktionella muskelkedjor, naturliga rörelsemönster och ledomfång i hela kroppen för att hitta svagheter i muskelstyrka, risker för belastningsskador, instabilitet eller felaktigheter i rörelseapparaten. När provtagningen är klar presenterar en läkare provsvaren och förklarar hur ni bäst tar nästa steg i företagets hälsoarbete.

Genom Kroppscanning kan man ta reda på vad just du behöver – arbetar dina stabiliserande muskler som de ska eller är det ytliga muskler som arbetar kompensatoriskt? Vilka muskelgrupper behöver stärkas för att du ska kunna nå ditt mål? Vilka behöver mer rörlighet? Smärta, stelhet och bristande funktion i muskler, leder och skelett har alltid en orsak. Många gånger kan dessa uppkomma av ett felaktiga rörelsekedjor, bristande aktivering i grundläggande stabilisatorer och kompensationsmönster.

Kroppscanning är ett bra verktyg för att se hur just din kropp arbetar och hitta vad du behöver arbeta med för att nå ditt mål. Du kan komma till oss med ett specifikt problem eller kanske bara vill börja träna och vill få rätt fokus från start. – oavsett om ditt mål är en smärtfri vardag, springa maraton eller kunna lyfta så tung vikt som möjligt på gymmet.

En hälsokontroll ger dig en överblick över din hälsostatus just nu och vad du kan göra för att förbättra den. Detta ger dig möjligheten att ta kontroll över din hälsa idag, och över tid.
Du kan gå in på djupet för att förstå vad varje testmarkör innebär och hur ditt värde kan påverka dig och din hälsa.
Om du väljer att regelbundet testa din hälsa kommer du tidigt kunna identifiera riskfaktorer och på så sätt göra de livsstilsförändringar som krävs i tid. Allt för att minimera risken för framtida livsstilssjukdomar.
https://lnkd.in/eHUib2Be.
https://lnkd.in/eJqGET5z

Senaste på bloggen

Skräddarsydd träning för just min rygg. Att få uppleva hur det är att känna sig bra i kroppen, på ett…

Att börja träna med Roger hjälpte mig med både min psykiska och fysiska hälsa. Jag var 18 år och kunde…

Välkommen till våra diagnosträningar där vi fokuserar på din situation och diagnos. Vi arbetar med de flesta typer av diagnoser,…

INBJUDAN: FÖRELÄSNING FÖRETAGSSALONGEN Att på ett kostnadseffektivt sätt bidra med bättre hälsa för dej som företagare och dina medarbetare och…